september lw6

1 september

We zijn er weer klaar voor! Een jaar vol nieuwe ontmoetingen, ontdekkingen, vriendschappen,... Maar vooral het laatste jaar van de lagere school! We verwelkomen een nieuwe leerling: Fons.

8 september

We zijn naar de infodag over Ringland geweest met leerweg 5 en 6. Deze vond plaats in de nieuwe gebouwen van POST X naast Berchem station. Daar mochten we mee nadenken over de toekomst van Ringland. Dat vonden we allemaal zeer fijn. We mochten dus allemaal ideeën voorstellen en die schreven we dan op een blad dat we moesten afgeven. We moesten ook in een soort stellingenspel zeggen hoe we naar school kwamen, wat we hadden voor ontbijt en met wie we naar school komen. Hierdoor kan het ontwerpteam van Ringland meer te weten komen over de kinderen die in de buurt wonen. We hopen allemaal dat de meeste van onze ideeën uitgevoerd worden. 

 

Lucas en Ahmed

22 september

“Vandaag gaan we naar Wolvenberg om bomen te determineren” zei de juf.  Dus vertrokken we naar Brilschanspark zodat Zyncke uitleg kon geven over hoe planten zich voorplanten. Nadat we daar alles over wisten, kregen we een blad om bomen te determineren. Eventjes lezen en dan hup naar Wolvenberg. Daar aangekomen: bladeren zoeken, overtekenen en determineren. Dat was lang wandelen zeg. Iedereen had honger! Daarom zijn we snel terug naar school gegaan om lekkere boterhamen te eten. Yum!

P.S. Als je niet weet wat determineren is, leggen we je het hier uit. Bomen determineren betekent dat je aan de hand van een blad kan weten van welke boom het komt. We moesten dus allemaal een blad meenemen uit Wolvenberg. Op school gingen we dan via een determinatietabel uitzoeken van welke boom dit blad dan afkomstig was.  

Tara en Loretta

Proficiat

Jarigen van de maand:

Loretta

Wissam

Fons

 

15 en 21 september

We hadden een leuke muvoles, namelijk drama. Als voorbereiding moesten we gevoelens en situaties uitbeelden met geluid maar ook zonder geluid, dus enkel met lichaamstaal. We moesten ook een levend schilderij uitbeelden zonder dat we het op voorhand te zien kregen. We moesten allemaal lachen omdat de opdrachten grappig waren. Tijdens de volgende dramales moesten we in jabbertalk, dat is een verzonnen taal praten. Ook hier moesten we verschillende situaties uitbeelden. Nadien hebben we met heel de klas  situaties nagespeeld zonder geluid, bv. in de supermarkt, in de zoo,... We hebben ook een  video gemaakt. We zaten allemaal in een restaurant en op een gegeven moment vielen er bandieten binnen. Maar natuurlijk kwam de politie om terug orde te brengen.

We vonden het heel leuk.

Alan en Abdu