januari lw6

Remember the dragons

Op 10 januari gingen we opnieuw naar HETPaleis voor een voorstelling: Remember the dragons. Op voorhand wisten we niet goed wat te verwachten en speciaal kon je de voorstelling wel noemen. De juf en leerlingen werden van elkaar gescheiden. De juf kon op een scherm een beetje volgen wat de leerlingen deden, maar het draaide vooral om het zelf interpreteren of iets waarheid was of niet. De meeste kinderen vonden het de beste voorstelling van dit schooljaar, dus dat wil wel wat zeggen!

KAB

We bezochten het KAB op 15 januari. Daar zaten we een hele dag op de schoolbanken en kregen we les zoals het ook echt zou zijn. Heel leerrijk, zeker omdat heel wat kinderen volgend schooljaar naar deze school willen gaan.

VLOG

Vloggen is momenteel mega "in". Sommige Youtubers kunnen van deze hobby zelfs hun beroep maken. De leerlingen gingen zelf aan de slag om in groep een vlog te maken. De juf kon in dit geval soms meer leren van de leerlingen dan de leerlingen van de juf! Verslag van Lucas:

We hebben met de klas Youtubevideo's gemaakt. Eerst gingen op Youtube kijken naar video's van bekende Youtubers om een idee te krijgen van wat je moet doen om een leuke video te maken. We schreven vervolgens ideeën voor video's op.

 

Toen gingen we zelf een video opnemen. Dat was wel moeilijker dan verwacht want het duurde redelijk lang en niet alles ging volgens plan omdat we het in de school moesten doen.

 

Het editen daarentegen was al wat makkelijker voor de meesten. Toch bleef het moeilijk om een interessante video te maken zoals de grote Youtubers, zij hebben natuurlijk al meer ervaring.

 

Na het opnemen en het editen, keken we met heel de klas naar de video's en dan mocht je kiezen of je je video op Youtube wou of niet.

proficiat

Jarigen van de maand:

Lucas

Ayah