februari lw6

Bezoek Kunsthumaniora

Op 20 februari zijn we met de klas naar de Kunsthumaniora geweest. We zijn met de bus naar daar gereden. Toen we aankwamen, hadden we natuurwetenschappen. Maar we waren een beetje te laat. We hebben daar een vissengraat gezien en de leerkracht toonde ons hoe elfenstof werkt. Vervolgens hadden we een lesje podiumkunsten waarbij we dus moesten toneelspelen. Daarna was het korte speeltijd.

 

Na de korte speeltijd zijn we naar techniek gegaan. Daar mochten we keizen of we een varkentje of een walvis gingen zagen. Het varkentje of walvis moest een sleutelhanger worden. Daarna zijn we aan het zagen geslagen en boorden we een gaatje. Nadien hadden we nog een lesje beeld waarbij we een portret moesten maken van een klasgenoot. Toen was het lange speeltijd.

Na de lange speeltijd hadden we multimedia. Daar hebben we even uitleg gekregen wat dat inhield en speelden we een spelletje dat de leerlingen zellf hebben gemaakt. Toen was de dag op de Kunsthumaniora gedaan, maar moesten we nog anderhalf (!) uur op de bus wachten.

Arne

 

Bezoek GTI

We zijn op 22 februari naar het GTI in Mortsel geweest. We zijn met de klas te voet vertrokken van aan school. Eenmaal op het GTI aangekomen, werden we in twee groepen verdeeld. De groep waar ik in zat ging eerst solderen.

Daar moesten we een plaatje solderen. Als alles goed gesoldeerd was, brandden er twee lichtjes. Na het solderen gingen we boren. Daar kregen we een blokje waar we twee gaatjes in moesten boren voor de lichtjes. In dat blokje werd met een laser de eerste letter van onze naam gelaserd. Vervolgens zijn we gaan schilderen. We kregen eerst een uitgebreide rondleiding in de ateliers. Daarna mochten we zelf schilderen met echte schildersverf. We mochten een sjabloon kiezen en deze inschilderen.

Na het schilderen keerden we terug naar school. Daar aten we onze boterhammen op en hadden we speeltijd. In de namidag hadden we nog les. Maar het was super leuk en wie weet zit ik er volgend jaar wel.

Ward

Happy

Jarigen van de maand:

Niemand :-)

Infosessie JOETZ - Seksuele voorlichting

Op 7 februari is Bart naar onze klas gekomen. Hij kwam naar onze klas om een infosessie te geven over S.O. Bart had een doek met 2 mensen op mee, 1 jongen en 1 meisje. We gaven ze de naam Bert en Berta. Ook had hij een heleboel prenten bij.

Eerst moesten wij zeggen wat er allemaal gebeurt tijdens de puberteit. Ook hebben we het gehad over anticonceptiemiddelen. Hij praatte over de baarmoeder en het feit dat meisjes hun regels krijgen en over de geslachtsorganen van man en vrouw. Op het einde speelden we nog een spel met opdrachten en vragen.

De meneer heeft het goed uitgelegd. Toch was het een beetje moeilijk om erover te praten.

Mira