december lw 6

Oorcollege: Peer, de liegenaar

We zijn op 1 december met de klas naar de Koningin Elisabethzaal geweest en daar hebben we naar het toneelstuk Peer, de liegenaar gekeken.

Tijdens het toneel zat er een orkest op het podium om muziek te spelen. Dat was best fascinerend om te zien. Er deden ook bekende acteurs mee zoals Hilde De Baerdemaeker, zij speelt mee in ‘Familie’.

Ik vind klassieke muziek meestal saai (als ik het op de radio hoor), maar nu ik het live zag en hoorde vond ik het wel mooi. Het was een zeer leuk toneel. Bijna heel de klas vond dat ook.

Lucas

Mozart: De musical

Op donderdag 21 december zijn we samen met leerweg 5 naar de musical Mozart in de Stadsschouwburg geweest. We mochten als een van de eersten in Vlaanderen dit spektakel bewonderen. Sommige leerlingen vonden het een moeilijk verhaal, maar allemaal hebben we genoten van de dans en muziek.

Deze maand hebben we twee nieuwe illustratietechnieken gezien. Die kunnen de leerlingen nu gebruiken voor hun vrije teksten.

Tekenen met zand

In het toneelstuk van 'Raya' kwam veel zand voor. Dit diende als inspiratie voor onze eerste illustratietechniek. De leerlingen maakten eigen verzonnen verhalen in zand. In een lichtbak die bedekt was met zand maakten de leerlingen tekeningen in het zand met hun vingers. Mooie resultaten kwamen hier uit voort.

Stempelen

Voor de nieuwjaarsknutsel maakten de leerlingen zelf stempels. Wat vonden ze dit leuk om te doen!

 

15 december: Boodschap in een fles

Deze week eindigden we onze zoektocht naar de schat. Gedurende enkele wiskundelessen probeerden we te achterhalen op welk eiland de schat verborgen lag. Hiervoor moesten we de oppervlaktes berekenen van vier eilanden a.d.h.v. vlakke figuren. We ontdekten dat de schat op Kevelia lag en na heel wat teamwork werd de schat ook gevonden: lekkere druiven voor heel de klas :).

kaart

Kerstfeest

We sloten het einde van het jaar af met een heus kerstfeest! Elke leerling had iets lekkers meegenomen voor het buffet. Wat een teamwork bij het voorbereiden én ook het opkuisen van het feest! Het was een gezellige bedoening!

Proficiat

Jarigen van de maand:

Sete

Toetsenweek!

We hebben gezwoegd en gezweet voor de toetsen. De rapporten hebben we grondig bekeken en besproken in een kindcontact. We kennen nu onze sterke punten en onze iets minder sterke punten. Volgend jaar vliegen we er weer helemaal in. Maar nu..... eerst vakantie! Prettige feesten iedereen!

NY