maart lw5

De brandweer!

Op 6 maart zijn we naar de brandweer geweest en we hebben daar allerlei dingen geleerd. We hebben geleerd dat als er rook is, je laag moet lopen en niet zomaar een deur mag opendoen. Als er rook is moet je namelijk eerst voelen of de deur warm is! Als ze warm is, dan betekent het dat daarachter brand is. Dan doe je ze best niet open.
We hebben ook geleerd dat de brandweerkazerne van Antwerpen de grootste kazerne is van Europa en daar zijn ze heel trots op!

- Ahmed -

MUVO-week met Mirjam

Van 20 tot 24 maart hadden we muzische week. Onze klas heeft samen met het zesde een optreden gemaakt.

Eerst was er een orkest dat de hele tijd hetzelfde liedje speelde, terwijl er tegelijkertijd kinderen dieren  nadeden die in een winterslaap waren. Elk dier had een eigen instrument gekozen. Wanneer ze dat hoorden werden ze wakker.

Daarna zongen we een liedje en hebben we twee toneeltjes laten zien. We lazen ook liefdesbrieven voor. Die schreven we niet naar elkaar, maar naar de tuinkabouter, de mus, de zon,...

Na de brieven zeiden we onze namen op een speciale manier, terwijl er een ander orekst speelde. De kinderen van het orkest gingen ook 1 voor 1 weg, tot er 1 persoon over was. Toen ook die wegging was het gedaan!

- Lara -

Sprinkhanen en meelwormen proeven