april lw5

Als je maar hard genoeg rent, weet niemand meer waar je bent!

Op maandag 24 april gingen we kijken naar een toneelstuk in De Studio. Er was vanalles te zien, op én rond het podium. Sommige personages renden zelfs door de tribune!

Tijdens het stuk werd het verhaal verteld van Stippelientje, een beweeglijk meisje dat met haar ouders in het bos woonde. Toch was er niemand van de acteurs die Stippelientje of haar ouders speelde! Ze werden namelijk gespeeld door... dozen! Dat was wel een gek om te zien soms!

Later leerden we dat dit "objecttheater" heet. Het verhaal wordt verteld door een verteller, en de personages worden voorgesteld door dingen, die op verschillende manieren kunnen bewegen.

Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op deze link: https://vimeo.com/148617570 . Je vindt er de versnelde versie van het stuk dat we zagen.

Project dieren: mysterieuze botten

Na een bezoekje aan zijn familie in Limburg, bracht Sete verschillende botten mee. Samen met andere leerlingen ging hij op internet op zoek naar informatie om te weten te komen van welk dier deze botten geweest zouden kunnen zijn! 

Bekijk hieronder een filmpje van de powerpoint die ze maakten!

Van welk dier zijn deze botten?