februari kikkers

Februari is weeral voorbij gevlogen! We leerden eerst over allemaal verschillende culturen en daarna was het tijd om eens lekker gek te doen tijdens carnaval!

Tijdens ons project over de verschillende culturen kwamen er verschillende familieleden van onze kikkers koken in de klas. De mama van Mounzir kwam Harrira maken, dit is een Marokkaanse soep die vooral wordt gegeten tijdens het vasten, de mama van Corneel kwam echte Belgische wafels maken, de mama van Adam kwam Tajina maken, de papa van Nina kwam echte Australische cakejes bakken (lemingtons),... We vonden het superlekker! We bouwen ook een Afrikaanse hut en leerden hoe ze in Afrika dingen dragen, namelijk op hun hoofd! Supergek! We leerden ook een Afrikaans liedje en ontdekten zo dat er heel veel verschillende talen zijn in de wereld. Corneel kan al wat Franse woordjes, Sofia Valentina kan enkele woordje Spaans, Adam, Mounzir en Noor leerden ons hallo zeggen in het Marokkaans. We bekeken ook alle landen op de wereldkaart. We leerden vooral dat er veel verschillen zijn in de wereld: qua taal, kledij, eten, huizen, gewoonten,...

Carnaval vierden we met de hele kleuterschool in de sporthal van 'Het Rooi'. We dansten op muziek en de juffen schminkten ook alle kinderen! Superleuk vonden we dat!