oktober lw 1

Oktober stond volledig in het teken van griezelen. 
We leerden alles over de 'heksenkring'. Een cirkel van paddenstoelen waar 's nachts soms heksen in dansen. We onderzochten verschillende soorten paddenstoelen en ontdekten dat we geen enkele paddenstoel mogen plukken, want je weet nooit helemaal zeker of die giftig is of niet. Paddenstoelen die we in de winkel kunnen kopen zijn wel veilig natuurlijk! :) 
We hebben ons ook verdiept in het doen en laten van enkele griezelige dieren (zoals vleermuizen) en leerden dat ze al bij al niet zo heel erg griezelig zijn, maar vooral heel erg interessant! 
We hebben ook alles geleerd over het skelet en ontdekten dat we zelf ook een skelet hebben, we weten nu waar de schedel, de ribben, de schouderbladen, de ruggengraat,... zich bevinden en waar ze voor dienen. 
Weet je wat ook enorm leuk is? Dansen als een skelet op griezelmuziek! :) 

We maakten aan de hand van een recept OVERHEERLIJKE pompoensoep. Daarin zaten sjalotjes, uien, teentjes look, pompoen, aardappelen,... 
We hebben alles zelf geschild en gesneden. 
We sloten ons project af met een heus griezelfeest. We aten griezelcupcakes, luisterden naar griezelmuziek, speelden griezelspelletjes en proefden van onze zelfgemaakte soep. Het was super leuk! 

griezelproject1
griezelproject 5
griezelproject 4
griezelproject 6