maart lw1

blind 2
blind 1
kortfilm

Maart stond in leerweg 1 volledig in het teken van cultuur én ons nieuwe project: 'mensen met een beperking'. 

We bezochten deze maand de voorstelling 'Bangerik' in Het Paleis in Antwerpen. Het was een klein beetje griezelig, maar ook wel grappig en er kwamen leuke liedjes en grappige personages in het stuk. In november hadden we de wokshop reeds bijgewoond, dus we waren goed voorbereid en wisten al een klein beetje wat voor een gekke man Bangerik eigenlijk is! :) 

We bekeken ook de kortfilm 'The day the dogs disappeared' waarin Lou van onze klas samen met haar mama een van de belangrijkste rollen speelt. 
We vonden de actreeprestaties van Lou ontzettend knap en hebben haar wel 100 vragen gesteld over acteren, de opnames,... dat was erg interessant! De film op zich vonden we een beetje gek, maar alle kinderen hadden andere ideeën over de inhoud van het verhaal, wat ook wel leuk was. 

Ons nieuwe project ging over mensen met een beperking, en dan vooral over blinden, slechtzienden en doven. 
We hadden enorm veel vragen en kregen daarom bezoek van Peter, een blinde man en van de oma van Leon, die doof is. 
We leerden alles over de hulpmiddelen die zij gebruiken om hun plan te trekken in het dagelijks leven en ervaarden zelfs hoe het is om zelf blind of slechtziend te zijn. 
Leerrijk en interessant! 

Na de paasvakantie zullen we geen les krijgen van onze eigen juf, maar van Tine, zij is een stagiaire en is aan het leren om zelf juf te worden. We kijken er al naar uit! 

bangerik