november bijtjes

Project ‘verkeersweek’:

Tijd voor de eerste projectweek op schoolniveau! We leren hoe we zichtbaar kunnen zijn in het verkeer, met de donkere dagen die eraan komen. We tekenen met auto’s, schilderen met fluo verf, stellen zelf voertuigen samen, tellen fluo vestjes, bekijken een fiets en houden een fluo-fuif om de week af te sluiten.

Techniek: bepaalde vlakken inkleuren met wasco en overschilderen met ecoline (reflectoren in de nacht)

 

Project ‘dinosauriërs en hun ei’:

Merlijn en Lex zijn enorm geïnteresseerd in dinosauriërs. Ook enkele andere kinderen zitten wel met een paar onderzoeksvragen of willen graag eens met de dinosauriërs spelen. In de zandtafel graven we beenderen op en vergelijken we ze met elkaar, we stempelen, lezen (informatieve) boeken, maken een knip- en plak oefening van groot naar klein en gaan aan de slag met de lichtbak.

Liedje: dinojacht

Techniek: een achtergrond tekenen en dinosauriërs stempelen

Techniek: schilderen en schaduwtekeningen

 

Project ‘overal beren’:

‘Wij gaan op berenjacht, wij gaan op berenjacht, wij zijn niet bang!’

Twee muzikanten loodsen ons al zingend en musicerend door een parcours waarbij we op zoek zijn naar een beer. We banen ons een weg door een woud, ruiken aan het hoge gras, voelen de sneeuwvlokjes, zwemmen door de rivier,... tot we de beer vinden.

Doorheen de week komen er steeds meer en meer beren op bezoek in onze klas. We maken lekkere berenpudding en leren knippen aan onze kniptafel.

Samen met de flamingoklas gaan we naar ’t Rooi om lekker vrij te bewegen met pittenzakjes.

Versje: wij gaan op berenjacht