maart bijtjes

Project ‘de post:

Post voor onze klas!

We krijgen een kaartje van Llorenç aan. Hij zat in onze klas, maar is onlangs naar Spanje verhuisd.

Igor heeft dan weer een brief voor zijn tante want zij is ziek én jarig. We gaan naar de postbus om de brief te posten. Tijdens onze wandeling naar de postbus bekijken we nog heel wat andere brievenbussen. Ieder huis heeft een andere brievenbus en ze zijn heel verschillend. Zowel in grootte, kleur en plaats verschillen ze, alsook de nummers zijn allemaal anders.

Wat moet er op een enveloppe staan zodat de postbode kan weten waar de brief heen moet?

We maken allemaal een eigen brief/tekening om op te sturen naar onszelf. Hoe lang duurt het voor we onze brief in de bus aantreffen?

Naast brieven steekt er ook wel al eens wat reclame of een krant in onze brievenbus. Deze kranten nemen we mee naar de sporthal om er lekker mee te gaan experimenteren.

We ronselen bij de ouders van onze school nieuwe boeken om onze boekenhoek wat nieuw leven in te blazen. Bedankt aan alle ouders/kinderen die ons boeken geschonken hebben!

 

Project ‘eieren’:

We leren samen een gezelschapsspel spelen waarbij we eitjes van de kip kunnen verdienen. Wie zijn nestje geraakt vol?

We bekijken en proeven drie verschillende soorten chocolade (wit, melk en puur) en nemen erg gedetailleerd waar door te kijken, ruiken en proeven! Welke vindt jij de lekkerste en waarom? Hoe smaakt het?

De bouwhoek met natuurlijke materialen verandert spontaan in een muziekhoek waarbij samenspel mooi aan de orde komt.

Vlak voor we ons knutselmateriaal beginnen in te pakken, om naar de nieuwe klas te verhuizen, knutselen we een paasmandje in de hoop dat de paashaas zijn weg zal vinden naar onze nieuwe klas!

 

Project ‘verhuizen’:

WAT SPANNEND, WIJ GAAN VERHUIZEN!

Na de paasvakantie trekken wij officieel in, in onze nieuwe klas op de speelplaats. Verhuizen brengt natuurlijk heel wat werk met zich mee en de kinderen helpen hier met plezier aan mee. Dozen in en uitladen en spullen naar onze nieuwe klas dragen.

Op woensdagnamiddag komen er nog enkele ouders hun handen uit de mouwen steken om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Wanneer alles verhuisd is, openen we op donderdag de klas officieel en zijn ook de ouders welkom om een kijkje te komen nemen.

Vrijdag zien we dat ook de paashaas zijn weg naar onze nieuwe klas heeft gevonden. Fijne paasvakantie allemaal!