februari bijtjes

Project ‘ridders en prinsessen’:

Carnaval is in aantocht en de kinderen willen graag wat doen rond ridders en prinsessen. En draken, bestaan die ook echt??

We verkleden ons als ridders en prinsessen en knutselen koninklijke kronen. Nora bracht haar eigen ‘prinses Nora boek’ mee naar de klas.

We spelen volop met het kasteel en de paarden van de ridders. Met blokken proberen we ons eigen kasteel te bouwen en onze clicks worden samen geklikt tot een draak. Er komen steeds meer en meer draken (knuffels) tevoorschijn  in de klas en dansen ermee op muziek.

Op dikketruiendag dansen we ons warm in de turnzaal en drinken we thee bij onze boterhammen.

De laatste dag voor de krokusvakantie vieren we samen met alle kleuters carnaval, wat een feest!

 

 

Project ‘dieren’:

Dieren in de dierentuin:

Beestenboel bij de bijtjes ! 
De shop met knuffels in de dierentuin draait een uitstekende omzet: dieren groeperen per soort, bepaalde dieren in de kijkdoos zoeken aan de hand van opdrachtenkaartjes, slangen meten en nog veel meer !

Het struisvogelei:

Elea heeft een ei van de struisvogel mee naar de klas gebracht. We willen hier graag eens van proeven. We bekijken het ei en vinden een struisvogel in het 'beestenboek' van Otis.

Hoe kunnen we dit grote ei open krijgen (liefst zonder te breken!?). De kinderen geven enkele suggesties. We proberen met onze handen, een kom en een naald het ei open te krijgen maar tevergeefs. Aan het einde van de week krijgen we eindelijk het ei open met behulp van een grote pin die Igor heeft meegebracht!

 

Katachtigen:

Tijgers, leeuwen, panters, poezen,… heel verschillend maar toch ook heel gelijk. We bestuderen en vergelijken de katachtigen. Tijgerstrepen schilderen, een scheurbak vol ‘gescheurde’ manen van de leeuw en poezen op bezoek in de klas.