april bijtjes

Uitstap ‘Kalmthout’:

De kleuters wandelen door de grasvelden en ontdekken verschillende planten en bomen. Alle zintuigen komen aan bod. We komen een kabouterhuisje tegen en gaan op zoek naar de bewoners. We moeten over boomstammen heen klauteren en op een reuze grote stoel klimmen. We wandelen tussen bamboe en voorbij een hartjesboom. Aan het water horen we de kikkers kwaken en we gaan naar de bijenkasten kijken. We vinden ook nog enkele hele grote slakken, maar de kabouters hebben we helaas niet gevonden.

Project ‘verkeersweek’:

Onze tweede editie van de verkeersweek gaat van start! Hoe komen we naar school? Enkele kinderen komen met de auto. Er komen heel veel kinderen met de fiets naar school en ook enkelingen komen af en toe te voet of met de tram. Op straat zien we veel verkeersborden en verkeerslichten. We leren de kleuren, en hun betekenis, van het verkeerslicht kennen. Op het zebrapad leren we oversteken én op donderdag mogen we lekker allemaal met de fiets een parcours volgen op de speelplaats. Enkele kinderen kunnen al met twee wielen fietsen, wat knap!

Uitstap ‘Zoo’:

Samen met de flamingo’s op uitstap naar de dierentuin. Ook de weg ernaartoe is voor vele kinderen een hele belevenis want we gaan met de tram! In de dierentuin kunnen we rekenen op enorm veel helpende handen van ouders. In kleine groepjes gaan we op ontdekking. Apen, vinders, okapi’s, leeuwen, koala’s en nog veel meer! Tijdens de middag lunchen we allemaal samen en mogen we zelf even ons beest loslaten in de speeltuin. Als afsluiter gaan we allemaal samen naar de zeeleeuwenshow kijken. Wat een dag, we zullen goed slapen!