Nieuwsflash 8/2

  • 8 februari 2018

Pedagogische studiedag 24 januari 2018

De pedagogische studiedag van 24 januari stond in het teken van techniek. Na een gezellig ontbijt startten de leerkrachten met het uitwerken van techniekkoffers voor de kleuter- en de lagere school. Juf Liza boog zich over het afstemmen van de visie op lichamelijke opvoeding met het nieuwe leerplan. Het was een intensieve dag met mooie resultaten. 

Leerlingenraad

Op 12 januari ging de leerlingenraad door. De leerlingen praatten vooral over hoe ze het speelplaatsgebeuren nog aangenamer kunnen maken.

Welkom Noémie en Sarah

Na de krokusvakantie verwelkomen we Noémie en Sarah. 

Noémie zal na de paasvakantie de extra instapklas onder haar hoede nemen en zal tussen Krokus en Pasen meedraaien in de visjesklas. 

Sarah wordt de nieuwe zorgjuf bij de kleuters en de eerste graad van de lagere school. Zij vervangt Lynn, die op haar beurt leerweg 4 van Elien zal overnemen tot aan de zomervakantie. Elien haar zwangerschapsverlof start na de krokusvakantie. 

Oproep reservekledij

Wij zijn steeds op zoek naar reservekledij voor kinderen tussen 3 jaar en 6 jaar. We zoeken vooral broeken, onderbroeken, sokken en kousenbroeken. Heb je thuis nog iets liggen dat je kwijt kan, dan mag je dit altijd afleveren op het secretariaat. 

Overgang naar het secundair onderwijs

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen een goed beeld hebben van de mogelijke keuzes in het secundair onderwijs. Daarom gaan wij een aantal secundaire scholen bezoeken. We zijn reeds gaan kijken in het Koninklijk Atheneum van Berchem en ook de Kunsthumaniora en het GTI van Mortsel komen nog aan bod. Ook kwam de directeur van KABerchem op bezoek in de klas en zij beantwoordde met veel plezier de vragen van onze leerlingen van het zesde leerjaar.

Netwerk MUVO

Juf Lotte (leerweg 2), Evelyne (leerweg 3) en Zyncke (leerweg 6) nemen deel aan het netwerk muzische vorming. Gedurende 4 voormiddagen gaan zij aan de slag met het nieuwe leerplan van muzische vorming.

One mile a day

Op maandag en donderdag gaan de leerlingen van de lagere school die hiervoor kiezen nog steeds lopen op de piste in het kader van One Mile a Day. Ze lopen dan steeds 4 rondjes. Proficiat aan alle sportievelingen!

Trefbal

Op woensdag 7 februari in de namiddag ging het trefbaltornooi voor de tweede graad door in de sportzaal van het Koninklijk Atheneum te Berchem. 

Inzamelactie voor het Rode Kruis

Leerweg vijf leerde de afgelopen weken veel bij over mensen op de vlucht. We brachten een bezoek aan het opvangcentrum van het Rode Kruis op linkeroever en kwamen zo op het idee een inzamelactie voor de bewoners te organiseren.

"Help de mensen een handje, die gevlucht zijn uit hun landje!"

WAT ZOEKEN WE?
Baby- en kinderspullen, kleding, fietsen (mogen kapot zijn, maar wel nog herstelbaar), reistassen of rugzakken.

Het Rode Kruis gaf nog mee dat sommige spullen niet aanvaard worden: ondergoed, speelgoed (zeker niet op batterijen), gsm's, boeken, knuffels en puzzels.

We verzamelen de spullen op dinsdag en woensdag na de vakantie (20 en 21 februari). Wij zorgen er daarna voor dat ze goed terecht komen.

We hopen alvast op een mooie opbrengst!